Friteerattu avokado, pekonimousse ja variksenmarjahyytelö
100 gr | pekonia |
1 rkl | hienoksi hakattua punasipulia |
1 ½ dl | kermaa |
suolaa ja mustapippuria | |
2 | avokadoa |
4 rkl | vehnäjauhoa + hyppysellinen suolaa |
1-2 | vatkattua kananmunaa + 1 rkl vettä |
1 dl | korppujauhoa |
3 dl | rypsi- tai auringonkukkaöljyä |
4 rkl | variksenmarjahyytelöä tai muuta hyytelöä |
Ruskista paloiteltu pekoni kuumalla pannulla. Anna jäähtyä. Vatkaa kerma kevyesti. Lisää jäähtynyt pekoni ja hienonnettu punasipuli. Mausta mustapippurilla ja pienellä määrällä suolaa. Laita seos jääkaappiin.
Halkaise avokado ja poista ydin. Kuori puolikkaat varovasti ja leikkaa ne pituussuunnassa 4 lohkoon. Kääntele lohkot ensiksi kevyesti suolatussa vehnäjauhossa ja sitten kevyesti veden kanssa vatkatussa kanamunaseoksessa. Kääntele lohkot korppujauhossa, niin että ne peittyvät kauttaaltaan korppujauhoista. Kuumenna öljy pienessä kattilassa noin 180 asteeseen. Kokeile lämpötilaa ensin pienellä leipäpalalla, jos leipä muuttuu kullanruskeaksi ja öljy kuplii, se on sopivan kuumaa. Friteeraa avokadolohkot kullanruskeiksi pari lohkoa kerralla. Valuta lohkot asettamalla ne talouspaperille. Asettele pekonimousse, avokado ja hyytelö kauniisti alkupalalautaselle.