Pulled pork

Uunivalmiit tuotteet

Ainekset

Annoksia: 6
Tämä resepti on laadittu 6 annosta varten. Kun muutat annosten määrää, myös raaka-aineiden määrä muuttuu. Se saattaa joissain tapauksissa vaatia korjauksia valmistusaikaan.

  • 1 kg luutonta kassleria tai porsaan ulkofilettä palana
  • 3 maustemittaa vastajauhettua mustapippuria
  • 2 sipulia
  • 1 kokonainen valkosipuli
  • 1 pullollinen hickory-grillikastiketta (à 250 ml)

Tarjoiluun

  • 1–12 annosleipää, esim. pikkupatonkeja tai sämpylöitä
  • 1 ohueksi suikaloitu punasipuli
  • 1 purkki tomaattisalsaa (à 300 g)
  • 1 purkki maissia (à 340 g)
  • 3 dl kermaviiliä

Toimi näin:

  1. Lämmitä uuni 125 °C:een.
  2. Mausta liha pippurilla. Nosta liha kannelliseen, uuninkestävään pataan.
  3. Kuori sipuli ja leikkaa se lohkoiksi. Kuori valkosipulinkynnet. Laita sipuli ja valkosipulinkynnet lihan ympärille pataan. Kaada päälle grillikastiketta niin, että se peittää lihan ja sipulit. Nosta kansi päälle ja jätä liha hautumaan uunin alaosaan 4–5 tunniksi kunnes liha on oikein mureaa.
  4. Revi haarukalla paloja lihasta padassa ja sekoita lihanpalat kastikkeeseen.
  5. Tarjoiluun: Halkaise leivät. Jokainen saa lisätä lihaa ja lisukkeita leivälleen oman maun mukaan.

Kaikille tiedoksi

Lue grillikastikkeen ainesosaluettelo tarkkaan. Ruoan muut ainekset eivät sisällä kananmunaa.
Tee ruoasta gluteeniton: käytä gluteenitonta erikoisleipää.
Tee ruoasta laktoositon: käytä laktoositonta kermaviiliä.
Tee ruoasta maitoproteiiniton: vaihda kermaviili maidottomaan tuotteeseen, esim. Sour Supremeen (sisältää soijaa).